Tutustu Ylivieskan Ykkösapteekin palveluihin

Alta löydät apteekkimme tarjoamia, pääasiassa maksullisia lisäpalveluita, joiden tarkoituksena on tukea lääkehoitojen onnistumista, hyvinvointia ja terveyttä.

 

 

Annosjakelu

Voit tehdä apteekissamme sopimuksen annosjakelusta. Palvelu sopii hyvin sinulle, jos sinulla on useampia vakiintuneita lääkkeitä käytössä tai otat lääkkeitä useampana ajankohtana. Annosjakelussa saat säännöllisesti käyttämäsi lääkkeet kerralla kahden viikon annospusseissa, jotka pakataan koneellisesti. Annosjakelu on hygieenisempää ja virheettömämpää kuin käsin jakelu dosetteihin. Annosjakelussa maksat vain käyttämistäsi lääkkeistä. Koska lääkkeet hankitaan kahden viikon erissä, lääkehoidon muuttuessa sinulle ei jää suuria määriä ylimääräisiä lääkkeitä. Palveluun siältyy myös lääkityksen tarkistus. Palvelu on maksullinen. Kela korvaa osan maksusta tiettyjen edellytysten täyttyessä.

Kysy lisää palvelusta apteekistamme!

Reseptien uusiminen

Voit pyytää meiltä reseptin uudistamista apteekissa käydessäsi. Uusimispyyntö voidaan tehdä alle 28 kuukautta sitten määrätyistä tai uusituista resepteistä. Apteekki ei voi taata, että lääkäri aina uusii reseptin pyynnön perusteella. Uusinta voi myös vaatia käyntiä laboratoriokokeissa tai lääkärin vastaanotolla. Lääkäri käsittelee uusimispyynnön kahdeksan vuorokauden kuluessa. Tieto uusimispyynnön käsittelystä on mahdollista saada tekstiviestinä matkapuhelimeen. Kanta-asiakkaillemme palvelu on maksuton.

Kotiinkuljetus

Apteekkimme tarjoaa kotiinkuljetusta Ylivieskan alueella. Kotiinkuljetus maksaa 8 € alle 5 km apteekista ja 8 € + 0,43 € / km pitemmiltä matkoilta (hinnat sis. alv 24 %).

Tarvittaessa voimme sopia myös muualle kuljetuksesta. 

Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi lääkkeitä vastaanottaessasi. Lääkkeet ja kotiinkuljetus maksetaan joko käteisellä tai laskulla.

Schengentodistus

Matkalle lähdössä?

Tarvitset Schengen-todistuksen lääkityksestäsi, kun matkustat Schengen-maahan, mikäli käytössäsi on huumaavia tai pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä, joita tarvitset mukaasi. 

Ota mukaan passisi ja laadimme todistuksen matkaasi varten.

Todistuksen hinta 10 €.

Lääkejätteiden hävitys

Voit tuoda vanhentuneet tai tarpeettomaksi jääneet lääkkeesi hävitettäväksi apteekkiin maksutta.

Lajittele lääkejäte valmiiksi. Poista ulkopakkaus ja reseptilääkkeen ohjelippu ja laita lääkkeet läpinäkyvään pussiin. Palauta voiteet ja nestemäiset lääkkeet alkuperäisessä pakkauksessaan. Lääkejätepussi laitetaan apteekin asiakastilassa olevaan lääkejäteastiaan.

Palauta henkilökunnalle muista lääkejätteistä erillään jodia (Jodix ja Betadine) sisältävät lääkkeet alkuperäispakkauksissaan, elohopeakuumemittarit, sekä ruiskut ja neulat pakattuna läpäisemättömään muovipulloon tai muuhun tiiviiseen astiaan, sytostaatit (esim. Trexan, Metoject, syöpälääkkeet) ja rokotteet erillään omissa pakkauksissaan.

Huolehditaan yhdessä ympäristöstämme!